Budżetowa RN22 :P
Autor Wiadomość
A.S. Offline
HULK

śląsk
K8 + K63 2021

Liczba postów: 3,210
Reputacja: 22
RE: Budżetowa RN22 :P
Hehe.. no, no .. some putty must be Red_icon_smile .. Very difficult to be removed 4 layers of paint and primer and putty .. but I got to the original " smoothing " - now slowly forward ..
2016-05-26, 10:39 AM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post
A.S. Offline
HULK

śląsk
K8 + K63 2021

No i dzisiaj na szybkości poskładane znowu byle było .. bo małe spotkanie wyszło Red_icon_smile
Naklejki jeszcze z zeszłego roku .. ale jakoś tam powoli do przodu ..
Jeszcze zbiornik tym lakierem co laminaty .. i chyba koniec ..
Wiem ,wiem .. te plastiki białe też by się przydało na niebiesko .. ale są w oryginale i póki co szkoda je psuć ..  

[Obrazek: ouw9ib.jpg]

[Obrazek: 50l9ab.jpg]

[Obrazek: 153lcft.jpg]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-05-29, 12:09 AM przez A.S..)
2016-05-29, 12:07 AM
adrian_00 Offline
Konkretny

Mińsk Mazowiecki
Rn 22 11'

Liczba postów: 800
Reputacja: 0
A to na lans pod MC tak można beż świateł ? Red_icon_tongue
2016-05-29, 05:44 AM
A.S. Offline
HULK

śląsk
K8 + K63 2021

Jak bez świateł ?? Pełne oświetlenie Red_icon_smile ..
Z tyłu lampa + kierunki .. Przód lusterka z kierunkami i soczewa ... pełen legal Red_icon_smile .. Wszystko z homologacją - najgorzej z dźwiękiem bo w zakresie 4- 5 tysięcy ( a tak się raczej po drodze lata w zabudowanym gdzie "stoją" ) no to można szyby w przystankach rozbijać Red_icon_tongue ..
Było Policji wczoraj sporo .. ale jakoś tak nie zwracali uwagi Red_icon_smile .. A jak jest ITD to przelatuje obok na sprzęgle Red_icon_tongue ..
2016-05-29, 10:15 AM
Sorenek00 Offline
Użytkownik

Tarnowskie Góry
Rn32 & 954

Liczba postów: 173
Reputacja: 3
Teraz zauważyłem na shoutboxie, ze byłeś w tg, i to było wczoraj tak? :Red_icon_smile pewnie bym podskoczył "sie przywitać", chociaz ambitnie nakręciłem sporo kilometrow, bo byłem gdzies tam pod Bieszczadami, ale to raczej z nudy Red_icon_cheesygrin
2016-05-29, 01:36 PM
NoExpert Offline
Amerykanin

So. Cal
2014 R1 RN23

Liczba postów: 229
Reputacja: 7
Nice!
2016-05-29, 03:49 PM
nowy Offline
Użytkownik

BB
RN12 '05

Liczba postów: 145
Te lusterka to chińczyki? Red_icon_smile
2016-05-29, 05:57 PM
A.S. Offline
HULK

śląsk
K8 + K63 2021

Tak ... tzn. chyba tak ... z takimi kupiłem a że lusterka są zwykle u mnie "na występach gościnnych" to fajnie że z kierunkami bo owiewki wolne od nich - co mi BARDZO pasuje - a same lustra też jakoś mi nie zależy żeby były super .. coś tam widać z dużym naciskiem na COŚ .. ale są praktyczne i mogą zostać Red_icon_smile ..
2016-05-29, 11:35 PM
nowy Offline
Użytkownik

BB
RN12 '05

Pytam bo sam się zastanawiałem czy warto, na aliexpress po ok 30 $
2016-05-29, 11:42 PM
A.S. Offline
HULK

śląsk
K8 + K63 2021

No to powiem ci ŻE NIE WARTO nawet za 30 zł  ...
Lustra przypominają takie w Wesołym Miasteczku w Chorzowie - to się chyba nazywało Sala Krzywych Luster Red_icon_tongue .. Nawet jak wiesz KTO lub co za tobą jedzie to tego nie poznasz Red_icon_smile ..
Drgają, latają, ustawienie nawet jak zakręcisz na chamca to i tak średnio trzyma itd.. itd ...
No ale z daleka nawet wyglądają i ładnie mrugają Red_icon_tongue ....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-05-29, 11:50 PM przez A.S..)
2016-05-29, 11:50 PM
nowy Offline
Użytkownik

BB
RN12 '05

Ok, wyleczyłeś mnie Red_icon_cheesygrin
2016-05-29, 11:51 PM
A.S. Offline
HULK

śląsk
K8 + K63 2021

Czyli tak :

Crashe wahacza ogarnięte ...

Crashe kierownicy ( zamiast ciężarków ) - też ogarnięte

Crashpady przerobione na te mocowane bezpośrednio ( osiowo )  do śrub łączących silnik z ramą ..
Najgorzej było ze śrubami - ale też już temat ogarnięty ..

Wszystkie te elementy mam zrobione - gdyby ktoś chciał mogę mu dotoczyć z ertalonu białego lub czarnego - za ile to nie wiem .. na pewno tanio ... Red_icon_wink  ... jak co  pisać to coś się ustali ..  

Teraz Stich przeszedł rekombinację genetyczną żeby te stare prukwy z Przeźmierowa się nie posrały pod hałasu - przeszczepiłem oryginalne wydechy - qrwa CO ZA BÓL !!! Słuchać tego moto na tym to tragedia Red_icon_tongue .... ale fajnie się z wami spotkać w Pozen więc ten raz w roku mogę to przeżyć - potem spier... na inne tory - dla normalnych psychicznie ..

Dodatkowy komplet felg też ogarnięty - dzięki Żołnierzowi Red_icon_wink ... Teraz jeszcze tarcze i będzie setup gotowy .. NIESTETY nie można obracać felgi przedniej, jak to pisałem wcześniej .. Tzn. fela pasuje ale lagi są z wypustką co powoduje że owszem przednie koło skręcimy bez problemu ALE >> krzywo Red_icon_sad  tzn. będzie przesunięte względem osi moto w prawo i nie zakręcimy zacisków hamulcowych >> czyli kapa po całości >> trzeba kupić sprzęt do zdejmowania opon i wyważarkę statyczną .. ale to na spokojnie w przyszłości ..  

Aha >> doszedłem jednak do wniosku że ja ufam mechanikom w ASO ale jak chodzi o dobre imprezy i długie pogadanki .. a tak to raczej oleje gwarancje na ten cały napinacz i SAM go wymienię .. bo poskładanie tego tak żeby te dekle nie ciekły i żebym był pewien roboty, to może nie jest to lot na Marsa ale dla przeciętnego praktykanta sprawa poza zasięgiem i jak mam stracić cały dzień albo i dwa i dopuścić do Sticha kogoś bez pojęcia i potem to poprawiać między sesjami - to mam to w dupie Red_icon_tongue  ..
Zmieniłem, dekle uszczelnione, zaraz idę sprawdzić czy wszystko pasi .. Przy okazji musiałem go rozebrać ( tego nowego napinacza ) na detale żeby zrozumieć jak to działa bo nie mogłem za sqrw...na tego zazbroić. Stary idzie jak MASŁO, teraz już nawet w ręce to zrobię a ten nowy - MASAKRA .. bo i technika nieco inna Red_icon_tongue ... Mam film nakręcony jak to jest zbudowane, jak wygląda w środku, i co najważniejsze chyba CO TAK NAPARZA po odpaleniu ...
Temat jest trudny ( z tym naparzaniem ) sama konstrukcja tego urządzenia od podstaw jest skazana na niepowodzenie Red_icon_sad ... System docisku i powiązania z hydraulika jest po prostu źle wymyślony od pierwszych linii w AutoCadzie.. No ale to już inny temat ..

Tak czy inaczej - zbroimy się bo motocykl jest FANTASTYCZNY !!!!!
Bardzo mnie ciekawi jak będzie na Pozen .. Może jednak okaże się że na dużych torach dzieje się coś nieprzewidywalnego, coś co spowoduje że trzeba będzie zrewidować ten pogląd albo zawieszenie Red_icon_tongue czy ECU ( chociaż czym więcej jeżdżę tym mniej widzę sens - no może tylko dla QS ..
200 koni na kole nie potrzebuję Red_icon_tongue bo mocy mam 3 x tyle niż trzeba na STD a spokojnie mogę za hibernować Sticha na B a i tak w winklu jestem poza zasięgiem 99% łaknących turbo odrzutu ... i kiedy dodamy do tego mistrzowskie wręcz hamulce no to przepis na sukces gotowy Red_icon_wink
Hamowanie silnikiem też jest superrr !!  Powoduje ono coś magicznego - ale to temat na osobne wypracowanie - dlatego NIE MA SENSU TEGO ZMIENIAĆ - tak ma to być - póki co ) ...
2016-06-23, 09:40 AM
Kafel Offline
Lubię fajne cycki

Sokołów Podlaski

Liczba postów: 4,288
Czyli mówisz że jak coś myślę z kolegą na Poznań jechać to na końcówce Leo nie wpuszczą mnie na tor? Ile ma być 96dB?

2016-06-23, 12:29 PM
żaba Offline
To co Nas kręci

Ostrów Wlkp.
RN19

Liczba postów: 3,138
Reputacja: 11
98db tak jest norma na Poznań , kiedyś się tego aż tak nie czepiali ,teraz jak nie poprawisz możesz wylecieć z SD
2016-06-23, 12:31 PM
A.S. Offline
HULK

śląsk
K8 + K63 2021

Tam tak na prawdę jest loteria - od czego zależy to juz inny temat ...
Na seri mam 99% pewności ze wjadę ... Dlatego wole to przełożyć i tyle Red_icon_wink
2016-06-23, 01:40 PM
Kafel Offline
Lubię fajne cycki

Sokołów Podlaski

Kurde to kicha. Żeby na torach przestrzegali aż tak hałasu. No ja rozumiem jak by bez wydechu wjechał ale tyle moto na sportowych tłumikach jeździ to chociaż do tych ponad 100 powinni zwiększyć i ja też raczej się nie zmieszczę w normie. Może gdzieś podjadę sprawdzić bo się wkurwię jak tam zajadę kilkaset km i mnie nie wpuszczą

2016-06-23, 11:57 PM
szymek Offline
Szymek

CTR
Banan

Liczba postów: 1,734
Reputacja: 9
To nie jest tak że wyrzucają tylko nie wpuszcza Cię na pierwszą sesję i możesz coś z tym zrobić do kolejnej. Najlepiej zorientuj się czy jest dostępny dbkiller do Twojego tłumika Red_icon_smile

Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka
2016-06-24, 12:01 AM
adrian_00 Offline
Konkretny

Mińsk Mazowiecki
Rn 22 11'

Liczba postów: 800
Gąbkę druciaka wsadzisz i będziesz miał db killera Red_icon_smile Ma ktoś taki przyrząd do mierzenia decybeli w okolicach Warszawy ? Na stacji diagnostycznej nie chcieli mi tego zrobić, że za dużo zachodu, bo musza przygotować jakieś ustrojstwo, pomieszczenie itp itd
2016-06-24, 02:37 AM
adams Offline
Użytkownik

Liczba postów: 224
As jedziesz na początku lipca Poznań?
2016-06-24, 01:42 PM
Kafel Offline
Lubię fajne cycki

Sokołów Podlaski

(2016-06-24, 12:01 AM)szymek napisał(a): To nie jest tak że wyrzucają  tylko nie wpuszcza Cię na pierwszą sesję i możesz coś z tym zrobić do kolejnej. Najlepiej zorientuj się czy jest dostępny dbkiller do Twojego tłumika Red_icon_smile

Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka

no chyba najlepsze rozwiązanie. jest dostępny tylko teraz kwestia tego żeby znaleźć gdzieś i  kupić

2016-06-24, 04:02 PM

Dodatkowe informacje

Skocz do:

-->