Yamaha z nowymi pomysłami w piątej rundzie Grand Prix Francji...o-)o
Autor Wiadomość
MReusz Offline
o-)o

Warszawa
RN12

Liczba postów: 403
Reputacja: 4
Yamaha z nowymi pomysłami w piątej rundzie Grand Prix Francji...o-)o
Cześć wszystkim...o-)o

Zawodnicy Yamahy podczas Grand Prix Hiszpanii byli całkowicie niewidoczni. Jedynym momentem, do którego możemy wracać jest ratunek Topraka przed glebą, świetnie się z tego wykaraskał, ręce same składały się do oklasków...o-)o
Jerez w ostatnich dniach było również gospodarzem testów. Zawodnicy niebieskich mierzyli się z nowymi pomysłami mechaników, które Yamaha ostatecznie uznała za bardzo pozytywne, nawet rezultaty w tabeli dawały powody do dumy...o-)o
Czy przełoży się to na wyniki w najbliższej nieprzewidywanej rundzie, na legendarnym Le Mans? Podobno Fabio na rundę we Francji przygotował wielką niespodziankę dla kibiców. Miejmy nadzieję, że będzie to Pole Position, zwycięstwo w Sprincie, potwierdzone zwycięstwem w niedzielnym Grand Prix, a nie jakieś poza torowe rewie mody lub nowe perły jeszcze większe niż te, które ma teraz. Sam miał być perłą w koronie Yamahy, wyszła z tego raczej cyrkonia czy inny plastik. Narzeka na motocykl i prace przy nim, zapominając, że jest częścią tego procesu. Nigdy nie uważałem go za wybitny talent, dla mnie jest zawodnikiem jednym z wielu, którzy są dzisiaj w stawce MotoGP i którzy nie odbiegają od niego swoimi umiejętnościami. Chce odejść do Hondy? Niech idzie, zobaczymy co uradzi. Honda położyła ostatnio krzyżyk na rozwój motocykla w tym sezonie, celując w osiemsetkę. Jeśli będą go mieli u siebie, będę spał spokojnie przed niedzielnymi Grand Prix. Yamasze odejdzie kolejny rywal do objechania w sezonie 2027...o-)o
Na razie mamy piątą rundę sezonu 2026, która już w ten weekend, więc jedziemy z tymi niespodziankami Fabio...o-)o

Sobota 
SprintGP o godzinie 15:00

Niedziela 
Moto3 o godzinie 11:00
Moto2 o godzinie 12:15
MotoGP o godzinie 14:00

W oczekiwaniu dla przyjemności LeMans classics...o-)o
https://www.motogp.com/en/news/2026/05/0...-gp/748222

Pozdrawiam Was serdecznie do odciny, w stylu swojego syna Elo, elo siemandero Red_icon_cheesygrin w Le Mans niespodzianek do odciny, siódmy motocykl Yamahy...o-)o
2026-05-08, 12:21 AM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post
simon68 Offline
Administrator

Oświęcim
RN22,SX450,dzik

Liczba postów: 2,765
Reputacja: 9
RE: Yamaha z nowymi pomysłami w piątej rundzie Grand Prix Francji...o-)o
wczoraj zarobiony byłem i nie widziałem sprintu, ale znalazłem stronkę z powtórkami, jak by kto chciał
https://fullraces.com/motogp-grand-prix-...ace-replay

szybkie drogi są dla szybkich motocykli, szybkie zakręty dla szybkich motocyklistów....
na chuj koni kupa jak kierowca dupa.........
GAZU PIZDO..........
a w garażu dzik-RN12, RN22,KTMSX450,KTM790ADVR Red_icon_tongue2

2026-05-10, 11:11 AM
żaba Offline
To co Nas kręci

Ostrów Wlkp.
RN19

Liczba postów: 3,160
Reputacja: 11
RE: Yamaha z nowymi pomysłami w piątej rundzie Grand Prix Francji...o-)o
Po raz pierwszy od nie wiem kiedy nie widziałem wyścigu, dzięki Simon za link Red_icon_wink
2026-05-12, 08:59 PM

Dodatkowe informacje

Skocz do: