Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix...o-)o
Autor Wiadomość
alex. Offline
Młody
**

Katowice
GSX-R 750 k7

Liczba postów: 90
Reputacja: 0
RE: Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix...o-)o
Cytat:Po kontrowersyjnym wyścigu ‪#‎MotoGP‬ w Malezji Valentino Rossi przyznał, że chciał walczyć o tytuł z Jorge Lorenzo, ale Marc Marquez mu to uniemożliwił itd. Zresztą, znacie całą historię.

Jak na ironię wygląda na to, że "Doktor" został pokonany swoją własną bronią. Nie wiem jak Wy, ale ja pamiętam doskonale wyścig o Grand Prix Japonii z 2010 roku, który zresztą miałem przyjemność komentować.

Sytuacja wyglądała mniej więcej tak; po tym, jak podczas treningów wolnych z rywalizacji do końca roku wyeliminował się z powodu kontuzji Dani Pedrosa, Lorenzo miał ok. 100 punktów przewagi nad Caseyem Stonerem i mistrzowski tytuł praktycznie w kieszeni. Rossi, który sezon rozpoczął z kontuzją barku, a następnie opuścił cztery rundy po złamaniu nogi, był już bez szans na koronę.

Włoch postanowił się jednak zabawić i zagrać na nosie zespołowemu "koledze". Choć walka toczyła się "zaledwie" o trzecie miejsce, niektóre manewry były dyskusyjne. Nie brakowało też kontaktu i wywożenia szeroko. Brzmi znajomo? No właśnie.

Lorenzo był wówczas wściekły. Yamaha również. Rossi trafił nawet na dywanik, ale teoretycznie - podobnie jak w niedzielę w przypadku Marqueza, z punktu widzenia przepisów, nie można mu było niczego zarzucić, czy też za cokolwiek ukarać.

„Lubi walczyć, ale pokazał nam, jak w przyszłości można się zachowywać w takich sytuacjach” - powiedział wtedy Loreno.

Wygląda na to, że Marquez bacznie oglądał tamten wyścig.

Gdybym był złośliwy, nazwałbym Rossiego hipokrytą. Napisze jednak tylko; nosił wilka razy kilka…
2015-10-27, 11:51 PM
Szukaj

Wiadomości w tym wątku
RE: Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix...o-)o - przez alex. - 2015-10-27, 11:51 PM

Dodatkowe informacje

Skocz do: