mad666
kto się odważy ze mną ścigac ?

KRAKOOVIA
RN42
Liczba postów: 1,231
Reputacja:
4
|
RE: remont silnika w motocyklach klasy sport
(2015-10-20, 12:29 PM)Mawers Totem napisał(a): A mogą się śmiać- obchodzi mnie to tyle co zeszłoroczny śnieg. Jak próbowałem rozmawiać o swapie bloku z rj05 do rj03 (koszt operacji u mnie to 2000 zł na gotowo) to też się śmiali a teraz robię takie 4 miesięcznie z durnych ogłoszeń na tablicy, bo to jedyna metoda, żeby takie moto uruchomić- używanych silników brak. Jak mówiłem o swapie bloku z fz1 do rn12 jak się panew obróci to też się śmiali a metoda jest świetna, o 70 procent tańsza a dostajemy młodszy podzespół i zdecydowanie inaczej traktowany. A jak się da cieńszą uszczelkę pod banie, żeby zrekompensować cięższy wał i tłoki dające niższe sprężanie to wstaje na koło jak nie rn12. Ja tam sobie lubię podrutować i niech się śmieją Mam taki zakaźny, że jest co niszczyć i na czym testować. Więc jak mi Mad mówi o wybuchowym czymś tam to wiedz kolego Mad, że ja z tym bólu dupy nie mam. Jak ma wybuchnąć to nie wybucha w piz.... u
jak chcesz wiedzieć to byłem jednym z pierwszych osób które wiedziało i miało pojęcie o użyciu silników z FZ1 do RN12. I nie śmieje sie: przeczytaj ze zrozumieniem: "jest możliwe ale nieprawdopodobne" co musze wytłumaczyc rozumiem bardziej zrozumiale na Twoje możliwości: to co napisałem oznacza że można założyć wał i dobrać panewki i silnik będzie działał ale dobranie tego jest mega trudne do takiego stopnia że aż nieprawdopodobne, to nie jest silnik od stara który pracuje 2 tys obr na minute tylko ryzykujesz kilka tys za taka procedurę. Kibicuje Ci. Ale zrób reportaż i czy pochwalisz się rezultatem ? Jak znam życie jak CI nie wyjdzie to temat ucichnie. Osobiście nie znam mechanika który podjął by sie takiego remontu jaki chcesz zrobić poniewaz ci co próbowali mieli mega determinacje do tego by się udało. W krakowie też jest firma która ma mega renome na dorabianie wałów i panewek i ... nie dali rady, niestety a całe południe PL u nich robi takie zabiegi - tyle że do zwykłych samochodów a szczególnie ciężarówek, dalek onie musze szukać: kolega w reno premium ma założony wał po regeneracji i panewki i jeździ (obciążenia typowego tira i daje rade).
Życzę powodzenia
Nie śmieję się
zrób film i pokaż fach.
pamiętaj jednak o tym co napisałem
i tylko tyle
|
|
2015-10-20, 06:42 PM |
|