Yamaha po wakacjach w dwunastej rundzie Grand Prix Wielkiej Brytanii...o-)o
Autor Wiadomość
MReusz Offline
o-)o

Warszawa
RN12

Liczba postów: 410
Reputacja: 4
Yamaha po wakacjach w dwunastej rundzie Grand Prix Wielkiej Brytanii...o-)o
Cześć wszystkim...o-)o

W MotoGP wakacyjna przerwa dobiegła końca i mistrzostwa świata wracają do ścigania. Dla Yamahy rozpoczyna się niezwykle ważna część sezonu, ponieważ stawką nie są już tylko punkty, ale również przyszłość projektu przygotowywanego z myślą o erze 850...o-)o
Coraz większą uwagę przyciąga rynek transferowy na sezon 2027-2028. Wiadomo już, że barw fabrycznej Yamahy będą bronić Jorge Martin i Ai Ogura, o których w tegorocznych rozgrywkach jest naprawdę głośno. Szef Yamahy dał wyraźny sygnał, że Yamaha stawia na świeżość i otwiera zupełnie nowy rozdział z nowym duetem zawodników oraz nowym motocyklem. Pozostaje już tylko pytanie, kto zasili ekipę prywatną...o-)o
Na Silverstone zobaczymy też kierowcę testowego Yamahy, Augusto Fernandeza z dziką kartą. Dla nas to dodatkowy motocykl Yamahy na torze, natomiast dla inżynierów przede wszystkim kolejna okazja do sprawdzenia rozwiązań przeznaczonych na sezon 2027 oraz nowej specyfikacji M1...o-)o
Tym bardziej, że Fabio Q. wywiesił już białą flagę w kwestii rozwoju jakichkolwiek konstrukcji od niebieskich...o-)o

UWAGA: harmonogram wyścigowy, zamieszany godzinami...o-)o

Sobota 
SprintGP o godzinie 17:00

Niedziela 
Moto3 o godzinie 15:30
Moto2 o godzinie 12:15
MotoGP o godzinie 14:00

W oczekiwaniu dla przyjemności Silverstone classics...o-)o
https://www.motogp.com/en/news/2026/08/0...-gp/749791

Pozdrawiam Was serdecznie do odciny, w stylu swojego syna Elo, elo siemandero Red_icon_cheesygrin oby tym razem, żadna uszczelka nie pękła do odciny, siódmy motocykl Yamahy...o-)o
9 godzin(y) temu
Szukaj Odpowiedz cytując ten post
Grzegorz86 Offline
Administrator

Wrocław
RN12

Liczba postów: 1,289
Reputacja: 2
RE: Yamaha po wakacjach w dwunastej rundzie Grand Prix Wielkiej Brytanii...o-)o
Nie wiem czemu coś mi się pomieszało i byłem pewny, że to za tydzień i bym przegapił...
1 godzinę temu
Szukaj Odpowiedz cytując ten post

Dodatkowe informacje

Skocz do: