Cześć wszystkim...o-)o
BRNO mogę śmiało powiedzieć, że tego miejsca na R1-Forum nie trzeba przedstawiać, a jeśli trafi się ktoś kto nie wie, nie był, to cytując klasyka chyba kur.. powinien hehehe...o-)o
Dla tych, którzy tam są jak nasi krajowi komentatorzy, mam jedno słowo FARCIARZE, z tego miejsca od razu życzę Wam zajebistego weekendu do odciny...o-)o
Muszę się przyznać, że od 2014 roku kiedy tam byłem pierwszy raz, ta runda jest dla mnie jak przysłowiowa pierwsza miłość, która nigdy nie rdzewiej hehehe, ale całkiem poważnie jest najważniejsza w kalendarzu i mam przeczucie, że nie tylko dla mnie, dlatego jeszcze raz do odciny FARCIARZE hehehe...o-)o
Wracając jednak do 2014 roku, siedziałem sobie na stadionie od piątku do soboty, nie patrząc na live timing, miałem wrażenie, że MM93, który wtedy zgarniał wszystko podobnie jak w obecnym sezonie, nie jest wcale najszybszy. Do tej pory nie rozumiem dlaczego, ale tak było. Kiedy przyszła niedziela okazało się, że seria MM93 zakończyła się, po świetnym występie jego kolegi z zespołu, którym wtedy był nie kto inny jak Dani Pedrosa i to właśnie on w sekcji stadionowej wydawał mi się najszybszy, jakiś taki gładki i szybko przekładający motocykl z jednej strony na drugą...o-)o
Jestem ciekaw, czy mieliście kiedyś podobne wrażenia, obserwując zawodników na torze? I mam tu na myśli nie tylko MotoGP...o-)o
Oczywiście kibicowałem Vale, który może wtedy nie wygrał, ale zafundował nam piękny pojedynek z MM93, którego wypchnął poza podium zaliczając trzecie miejsce...o-)o
Po Brnie były kolejne wyjazdy w końcu jest jeszcze parę torów do odwiedzenia, ale kiedy Brno zniknęło z kalendarza, to było dopiero smutno. Na szczęście tę rozłąkę mamy już za sobą. Powiem Wam, że kiedy powróciłem do Brna w tym roku pod koniec czerwca przy okazji wypadu na F1 do Austrii, kolana się ugięły i łzy zakręciły się w oczach...o-)o
MM93 jest w gazie, ale w Brnie nigdy nie miał łatwego weekendu i bardzo dobrze. Większość zawodników ze stawki zapytana o swoje ulubione tory wymienia Brno...o-)o
Mamy, więc Brno. Nowe, stare Brno. Nowe bo powraca w 2025, ale nie tylko do kalendarza gdzie jest jego bezapelacyjne miejsce, ale wraca z nową jeszcze lepszą nawierzchnią. Oznacz to, że (FARCIARZE) właśnie w ten weekend będziemy świadkami rekordowego tempa do odciny, na tym przepięknym obiekcie...o-)o
Kto już śmigał tam przed MotoGP, miło widziane komentarze i odczucia co do tempa na nowej nawierzchni...o-)o
Sobota
Sprint o godzinie 15:00
Niedziela
Moto3 o godzinie 11:00
Moto2 o godzinie 12:15
MotoGP o godzinie 14:00
W przerwach między wyścigami z sezonu 2025 polecam sentymentalny powrót do przeszłości z emocjonującymi zwrotami akcji na domowym torze R1-Forum Automotodromo Brno...o-)o
https://www.motogp.com/en/news/2025/07/1...-gp/754727
Pozdrawiam Was serdecznie do odciny i Was Farciarze też hehehe zajebistego weekendu na miejscu do odciny, siódmy motocykl Yamahy...o-)o