Żbiq88
Młody

szczecin
R1 2000r rn041
Liczba postów: 60
Reputacja:
0
|
R1 RN05 mój nr tel 796 384 305
Witam wszystkich. Po wielu latach związanych z moją Yamaha R1 przyszedł czas na rozstanie. Mianowicie Yamaha R1 RN05. Dokładnie RN05. Wersja ze Stanów. Z tym motocyklem przeżyłem naprawdę wiele miłych chwil ale niestety życie chce potoczyć się w trochę inną stronę. Trochę o motocyklu. 2000r. W moich rękach od 2013roku. W 2016 miałem nim wypadek. Do wymiany był bak, czacha, licznik, siedzisko z tyłu, półka i parę drobiazgów. Mimo to złożyłem ten motocykl do kupy i spotkaliśmy się w 2017 roku w Potęgowie. W 2019 sprzedałem go koledze który stwierdził że go w pełni odbuduje. Od podstaw. Łącznie z malowaniem, wymiana skrzyni biegów itp. po dwóch latach stwierdził że go sprzeda. Moje serce zaczęło szybciej bić i nie mogłem się oprzeć kupna spowrotem :D mimo początkowej euforii szybko się okazało że jednak nie mam czasu na kontynuowanie pasji, życie pisze mi swój scenariusz. W ciągu tamtego sezonu przejechałem może z 1000km. W tym przejechałem ok 300km. Że 3 lata temu też pewnie nie przekroczyłem 1000. Szkoda mi żeby stał i niszczał. To krótko o tym co ja zrobiłem w ciągu tych lat odkąd go kupiłem. Motocykl malowany proszkowo(koła, rama) stylizowany na RN22(czarno złoty) Klocki przód, regeneracja rozrusznika, wymiana oleju i uszczelniaczy w lagach, wymiana filtra paliwa, wymiana magneta co nie ukrywam było nie lada wyzwaniem, wymiana akumulatora ma żelowy, wydech MIVVA i myślę jeszcze parę pierdol by się znalazło. Niestety motocykl ma również swoje bolączki. Największa to jest kończące się tarcze sprzęgła. Jeśli znalazł by sie zdecydowany kupiec to na życzenie mogę wymienić na nowe ale wiadomo troszkę więcej pieniążków wtedy poproszę. Na pewno przydało by sie wyczyścić i wyregulować gaźniki bo na zimnym strzela jak z działa artyleryjskiego. Po rozgrzaniu trzyma obroty i nie gaśnie. Przegląd zrobiony w czerwcu a OC było bodajze w kwietniu. I wiecie co celowo nie napiszę tutaj ceny. Nigdzie go nie wystawiłem. Na razie chce sprawdzić w w naszym gronie ten motocykl ma szansę zostać. Sprawdzę czy jest ktoś z was zainteresowany. Mam w głowie jakaś cenę ale posłucham waszych propozycji. Dodam ma koniec że posiadam do niego sporo gratów w tym uwaga dwie skrzynie biegów. Jedna sprawna druga niesprawna, drugie lagi i parę jeszcze dodatków. Postaram się dodać zdjęcia. Oczywiście osobie zainteresowanej moje podać wszystkie dane z dowodu rejestracyjnego, mogę połączyć się na żywo na whatssap, Messenger, signal i pokazać motocykl na żywo jak odpala. Jak wygląda. Nie mam nic do ukrycia :)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: , 11:12 AM przez Żbiq88.)
|
|
| , 11:06 AM |
|