RN22 rezerwa
Autor Wiadomość
CzarR1 Offline
Użytkownik
***

Warszawa
~ RN22 2009 ~

Liczba postów: 233
Dołączył: Oct 2012
Reputacja: 0
#1
RN22 rezerwa
Panowie,
Motor  rn22 stał 2 tygodnie na mocnej rezerwie. Dziś chciałem podjechać do-tankować, ale niestety nie dojechałem do stacji.
Nie próbowałem ponownie odpalić. Dopchałem go na stacje jakies 400metrów i po zatankowaniu odpalił na 5 sek i zgasł.
Nie mogę go odpalić z rozrusznika i z pychu. 

Nic więcej nie robię, bo się nie znam. Kupiłem wydechy i właśnie je montuje... (taki niedzielny wieczór)
Czy mógł się zapowietrzyć układ? Czy ktoś miał taki przypadek lub wie co zrobić?
 HELP....
2015-12-13, 03:37 PM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post
Draco Offline
88
***

unknown


Liczba postów: 322
Dołączył: Apr 2015
Reputacja: 2
#2
RE: RN22 rezerwa
jak brałem rn22 to usłyszałem własnie taka historie jak Twoja,ponoć skończyło sie wymianą pompy paliwa bo rn22 jest strasznie przewrażliwione na jazde na ciężkiej rezerwie. ile w tym prawdy. nie wiem.
2015-12-13, 03:58 PM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post
bart Offline
Wariat
*****


BMW S1000RR

Liczba postów: 2,778
Dołączył: Jan 2014
Reputacja: 2
#3
RE: RN22 rezerwa
Z zycia powiem, ze jak mialem rn19 i raz zdarzylo mi sie nie dojechac na rezerwie... zgasl przed rondem Red_icon_wink zjechalem na bok i kumpel podjechal dla mnie z flaszką paliwa... wlalem niecaly litr, i odpalil normalnie ... dojechalem do stacji i zapomnialem o sprawie Red_icon_smile
2015-12-13, 04:15 PM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post
andreRLE Offline
Użytkownik
***

Leżajsk / Rzeszów
RN19

Liczba postów: 282
Dołączył: Jan 2013
Reputacja: 0
#4
RE: RN22 rezerwa
Nie wiem jak w Rn22. Natomiast w byłej Rn12 stanałem w środki lasu w bieszczadach na totalnie suchym baku, ale po delewce pokręciłem dosłownie 5 sekund i odpaliła bez problemu. Może zaciągnęło Ci syfu z dna baku i przytkało smok (oczywiście to tylko moje przypuszczenia)

Odważni nie żyją wiecznie. Ostrożni nie żyją w ogóle.
2015-12-13, 04:19 PM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post
wonsz Offline
DO POWITALNI WONT !
*****

Wrocław
Rn22 '14

Liczba postów: 1,246
Dołączył: Apr 2012
Reputacja: 13
#5
RE: RN22 rezerwa
moze swiece zalalo? sproboj go jutro odpalic
2015-12-13, 06:34 PM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post
tyniu588 Offline
Użytkownik
***

StalowaWola/Połaniec
YZF600R>R1 rn09

Liczba postów: 182
Dołączył: Nov 2012
Reputacja: 2
#6
RE: RN22 rezerwa
w rn09 3-4 razy zabrakło mi paliwa do "0" za każdym razem po zatankowaniu palił bez problemów. Napisz jak odpalisz
2015-12-13, 06:48 PM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post
CzarR1 Offline
Użytkownik
***

Warszawa
~ RN22 2009 ~

Liczba postów: 233
Dołączył: Oct 2012
Reputacja: 0
#7
RE: RN22 rezerwa
Draco, właśnie wróciłem z garażu i faktycznie nie słyszę żeby paliwo było pompowane. Fuck... mam pół baku paliwa. Ciekawe czy pompa do wymiany czy jak to sprawdzić.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2015-12-13, 07:34 PM przez CzarR1.)
2015-12-13, 07:21 PM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post
BaCa Offline
Wariat
*****

Polkowice
Kein

Liczba postów: 1,639
Dołączył: Nov 2012
Reputacja: 6
#8
RE: RN22 rezerwa
Po przekreceniu kluczyka powinieneś słyszeć pompę. Jak nie to masz psikusa. A odpowietrzyc powinna się sama. Pompa będzie chodziła do póki nie nabije odpowiedniego ciśnienia.
2015-12-13, 08:15 PM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post
BaCa Offline
Wariat
*****

Polkowice
Kein

Liczba postów: 1,639
Dołączył: Nov 2012
Reputacja: 6
#9
RE: RN22 rezerwa
I na pewno można włączyć pompę za pomocą W DIAGa.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2015-12-13, 08:17 PM przez BaCa.)
2015-12-13, 08:17 PM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post
A.S. Offline
HULK
*****

śląsk
GSX-RK8-RSV4`18

Liczba postów: 3,072
Dołączył: Nov 2015
Reputacja: 20
#10
RE: RN22 rezerwa
Pompa ma bezpiecznik ... najpierw to trzeba sprawdzić .. Dalej to już wiadomo .. zbiornik w górę i +12V ..
2015-12-13, 09:01 PM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post
CzarR1 Offline
Użytkownik
***

Warszawa
~ RN22 2009 ~

Liczba postów: 233
Dołączył: Oct 2012
Reputacja: 0
#11
RE: RN22 rezerwa
Gdzie pompa ma bezpiecznik? Pod siedzeniem czy gdzieś przy niej. Kurde co za pech... stalo sie to i godzine pozniej zalozylem akrapy i mocowanie na rejestracje R1. to sobie posłuchałem jak chodzą Red_icon_sad
2015-12-13, 10:28 PM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post
BaCa Offline
Wariat
*****

Polkowice
Kein

Liczba postów: 1,639
Dołączył: Nov 2012
Reputacja: 6
#12
RE: RN22 rezerwa
A.S. Po co zbiornik do góry? Po co +12? Wszystko można zrobić z zegarów. To tylko kilka kliknięć. Bez sensu jest podnoszenie zbiornika na darmo. Co racja warto sprawdzić najpierw bezpieczniki.
2015-12-13, 10:39 PM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post
adrian_00 Offline
Konkretny
****

Mińsk Mazowiecki
Rn 22 11'

Liczba postów: 798
Dołączył: Mar 2014
Reputacja: 0
#13
RE: RN22 rezerwa
To nie wiesz jak brzmią, Z tego co pamiętam to już sprzedałeś akrapy Red_icon_smile
2015-12-13, 10:45 PM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post
CzarR1 Offline
Użytkownik
***

Warszawa
~ RN22 2009 ~

Liczba postów: 233
Dołączył: Oct 2012
Reputacja: 0
#14
RE: RN22 rezerwa
Jak można zrobić to z zegarów?

Tak, sprzedałem i trochę żałował, nie zakładałem tamtych. Kupiłem 2gie parę dni temu, bo nie wytrzymałem. Nie wiem jak chodzą na żywo, słyszałem jedynie yousjimury i oryginały.
2015-12-13, 11:41 PM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post
mad666 Offline
kto się odważy ze mną ścigac ?
*****

KRAKOOVIA
RN42

Liczba postów: 1,231
Dołączył: Jul 2012
Reputacja: 4
#15
RE: RN22 rezerwa
Miałem akcje braku paliwa w RN22. I ten motor jest ciekawie zaprojektowany Red_icon_smile braklo mi paliwa i wywalił bład wtrysków. Spoko bo brakło paliwa pod stacją. Zatankowałem a ten nie chciał nawet zakręcić rozrusznikiem. No to sobie pomyślałem że trzeba skasować błąd wtrysku. Tylko wyszła sprawa że jak normalnie można się zalogować z licznika do tego tak pi tym błędzie się nie dało wejść w diag. Próbowałem odłączyć aku i nic. Zadzwoniłem po serwis. Scholowali motor i w minute skasowali błąd swoim sposobem nie wiem jakim alechyba coś odlaczyli, nie wiem czy nie kabel pompy.
Red_icon_tongue2               Red_icon_jump
2015-12-14, 01:35 AM
Strona WWW Szukaj Odpowiedz cytując ten post
CzarR1 Offline
Użytkownik
***

Warszawa
~ RN22 2009 ~

Liczba postów: 233
Dołączył: Oct 2012
Reputacja: 0
#16
RE: RN22 rezerwa
Co za model zrobili. To wyjęcie akumulatora nie pomogło, a wyjęcie kabla pompy rozwiązało problem.
Sprawdzę to i jak nie pomoże to będę musiał wykorzystał koło ratunkowe - telefon do mechanika Red_icon_sad
2015-12-14, 07:44 AM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post
szymek Offline
Szymek
*****

CTR
Banan

Liczba postów: 1,711
Dołączył: Jul 2011
Reputacja: 9
#17
RE: RN22 rezerwa
jeśli wyjęcie kabla pomogło to po co dzwonić do mechanika?
2015-12-14, 08:21 AM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post
BaCa Offline
Wariat
*****

Polkowice
Kein

Liczba postów: 1,639
Dołączył: Nov 2012
Reputacja: 6
#18
RE: RN22 rezerwa
Klczyk na off i zapłon (ten czerwony przycisk od gaszenia moto) też na off. Wciskasz selekt i reset przekręcasz kluczyn na on i trzymasz 8s aż wyskoczy Napis DIAG puszczasz przyciski i wciskasz jeszcze raz aż wyskoczy D001. I przeskakujesz po opcjach selektem w góre a resetem w dół czy to na odwrót tam jest. D001, D002 itd na którejść na pewno załączy się pompa ale nie pamiętam na której. Błędy masz na D060 i jak jest klika c chwile będzie zmianiał się numer błędu. NA D061 będziesz miał ile tych błędów jest. Na d062 możesz te błędy skasować włączając i wyłączając zapłon. Tak ten czerwony guzik od gaszenia moto.
2015-12-14, 08:27 AM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post
CzarR1 Offline
Użytkownik
***

Warszawa
~ RN22 2009 ~

Liczba postów: 233
Dołączył: Oct 2012
Reputacja: 0
#19
RE: RN22 rezerwa
szymek... przeczytaj post Mad666 i mój Red_icon_smile
BaCa będę dopiero w weekend przy motorze, ale na pewno zobaczę jak to wygląda.
Dzięki za szybką reakcję i porady. Jeśli ktoś miałby sugestie to chętnie poczytam.
PZDR R1 Red_icon_smile
2015-12-14, 08:44 AM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post
szymek Offline
Szymek
*****

CTR
Banan

Liczba postów: 1,711
Dołączył: Jul 2011
Reputacja: 9
#20
RE: RN22 rezerwa
napisałeś twierdząco, że wyjęcie kabla pompy rozwiązało problem ale spoko 3mam kciuki usunięcie usterki Red_icon_smile
2015-12-14, 08:59 AM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post


Dodatkowe informacje


Skocz do:

-->