R1 RN09 - jak przyśpieszają wasze R1
Autor Wiadomość
dziadzio20 Offline
Młody
**

Rzeszów
RN09

Liczba postów: 55
Dołączył: Jan 2012
Reputacja: 0
#1
R1 RN09 - jak przyśpieszają wasze R1
Witam jak w temacie jak lecą wasze R1 nie jest to moja pierwsza R1 ale ta strasznie ciężko idzie powyżej 250 a raczej bym rzekł że od 240 już tak ciężko jej. Z tego co pamiętam to tamte poprzednie szły tak w miarę zdrowo do 270-280, dodam że mam na tyle oponę 200/55 ale czy ona by robiła aż taką robotę. Silnik pracuje ładnie nic nie szarpie sprzęgło nie ślizga się moc oddaje ładnie.
2020-05-23, 07:41 PM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post
Koczis Offline
Moderator - Forumowa Legenda :)
*****

Warszawa
RN32 Twitty

Liczba postów: 10,364
Dołączył: May 2011
Reputacja: 58
#2
RE: R1 RN09 - jak przyśpieszają wasze R1
Jak masz taką oponę to zwyczajnie Ci licznik przekłamuje. Ale o ile to już inni pewnie napiszą lub trzeba poszukać kalkulatora w necie.
2020-05-23, 07:50 PM
Strona WWW Szukaj Odpowiedz cytując ten post
romuald Offline
Wariat
*****

Potęgowo
RN12

Liczba postów: 1,334
Dołączył: May 2017
Reputacja: 8
#3
RE: R1 RN09 - jak przyśpieszają wasze R1
... dziadzio a gdzie ty tak cisniesz...dzie ci sie tak spieszy....
2020-05-23, 07:56 PM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post
dziadzio20 Offline
Młody
**

Rzeszów
RN09

Liczba postów: 55
Dołączył: Jan 2012
Reputacja: 0
#4
RE: R1 RN09 - jak przyśpieszają wasze R1
Mało kiedy tak jeżdżę w sumie to jak lecę autostradą i to tylko przez chwilę, ale widzę właśnie że powoli idzie ten licznik od 240 w górę co jest dla mnie dziwne jak na R1. Rozumiał bym jak by to się działo od 270, ale może faktycznie opony mają taki wpływ.
2020-05-23, 10:03 PM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post
żaba Offline
To co Nas kręci
*****

Ostrów Wlkp.
RN19

Liczba postów: 2,744
Dołączył: Sep 2010
Reputacja: 12
#5
RE: R1 RN09 - jak przyśpieszają wasze R1
Jeśli chodzi o oponę, to nie aż tak oszuka Red_icon_wink Kupiłeś dopiero ? Wcześniej śmigała ?
Model RN09 poleci 285 km/h na więcej nie licz, jednak 240m to zdecydowanie za mało,coś jest nie tak
_________________________________________________________________
https://www.youtube.com/watch?v=bYzVCaZ7pOc
2020-05-23, 10:12 PM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post
Kafel Offline
Lubię fajne cycki
*****

Krzemień-Wieś
RN09 2003r

Liczba postów: 4,061
Dołączył: Feb 2012
Reputacja: 3
#6
RE: R1 RN09 - jak przyśpieszają wasze R1
sprawdź czy masz zębatki seryjne

2020-05-24, 09:24 AM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post
Blazek Offline
Młody
**




Liczba postów: 29
Dołączył: Jul 2018
Reputacja: 0
#7
RE: R1 RN09 - jak przyśpieszają wasze R1
A ja zaryzykuje (Gotowy na hejt Red_icon_cheesygrin) nie jest może zdławiona? <cwaniak> Red_icon_cheesygrin
2020-05-24, 10:45 AM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post
żaba Offline
To co Nas kręci
*****

Ostrów Wlkp.
RN19

Liczba postów: 2,744
Dołączył: Sep 2010
Reputacja: 12
#8
RE: R1 RN09 - jak przyśpieszają wasze R1
(2020-05-24, 10:45 AM)Blazek napisał(a): A ja zaryzykuje (Gotowy na hejt Red_icon_cheesygrin) nie jest może zdławiona? <cwaniak> Red_icon_cheesygrin

To samo pomyślałem Red_icon_cheesygrin Ostatnio wysyp tych zblokowanych R1 Red_icon_wink
_________________________________________________________________
https://www.youtube.com/watch?v=bYzVCaZ7pOc
2020-05-24, 11:02 AM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post
Kuba Rozpruwacz Offline
Młody
**

Gliwice
Yamaha R1 rn12

Liczba postów: 38
Dołączył: Dec 2016
Reputacja: 0
#9
RE: R1 RN09 - jak przyśpieszają wasze R1
Ostatnio na autostradzie chciałem v max sprawdzić to pojechałem 266 267 268 max pojechałem . Model rn12 a na YouTube po 299 jade ...  Ale może to przez to ze mam wydech przelot i mam 105 kg wagi wiec te opory powietrza są inne jak ja jade a szczuply patyk o wadze 80 kg.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2020-05-24, 11:38 AM przez Kuba Rozpruwacz.)
2020-05-24, 11:38 AM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post
dziadzio20 Offline
Młody
**

Rzeszów
RN09

Liczba postów: 55
Dołączył: Jan 2012
Reputacja: 0
#10
RE: R1 RN09 - jak przyśpieszają wasze R1
ciężko powiedzieć czy jest zdławiona w dowodzie nic nie jest wbite do 200 leci pięknie duł ma mocny na 6 biegu powyżej 240 jak by nie miała tej pary żeby żwawo iść muszę policzyć te zęby na zębatce, nie oczekuję 299 ale do tych 280 powinna iść bynajmniej tamte poprzednie tak szły bez problemu, pompa paliwa czyszczona w baku, nowy filtr powietrza, regulowałem exup ale tam chyba nie da się tego źle wyregulować zrobiłem napięcie linki takie jak powinno być.
2020-05-24, 05:15 PM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post
Grzegorz86 Offline
Wariat
*****

Wrocław
RN12

Liczba postów: 1,015
Dołączył: Aug 2015
Reputacja: 2
#11
RE: R1 RN09 - jak przyśpieszają wasze R1
Moja rn12 bez problemu pokazuje 299 ale ja mam zębatkę -1 przód, więc przekłamanie większe niż fabryka... Może masz SpeedoHealer...
2020-05-24, 05:28 PM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post
misiek84 Offline
Wariat
*****

Kałuszyn
R1 RN12

Liczba postów: 1,326
Dołączył: Oct 2015
Reputacja: 2
#12
RE: R1 RN09 - jak przyśpieszają wasze R1
(2020-05-24, 11:38 AM)Kuba Rozpruwacz napisał(a): Ostatnio na autostradzie chciałem v max sprawdzić to pojechałem 266 267 268 max pojechałem . Model rn12 a na YouTube po 299 jade ...  Ale może to przez to ze mam wydech przelot i mam 105 kg wagi wiec te opory powietrza są inne jak ja jade a szczuply patyk o wadze 80 kg.

To nie od tego Red_icon_smile Ważę 93kg i mam końcówki Two Brothers i wywalony katalizator czyli przelot i u mnie 299 pojawia się bez żadnego proszenia o to Red_icon_cheesygrin


We włosach wiatr, w oczach łzy na liczniku czterdzieści trzyRed_icon_cheesygrin
2020-05-24, 06:11 PM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post
żaba Offline
To co Nas kręci
*****

Ostrów Wlkp.
RN19

Liczba postów: 2,744
Dołączył: Sep 2010
Reputacja: 12
#13
RE: R1 RN09 - jak przyśpieszają wasze R1
(2020-05-24, 05:15 PM)dziadzio20 napisał(a): ciężko powiedzieć czy jest zdławiona w dowodzie nic nie jest wbite do 200 leci pięknie duł ma mocny na 6 biegu powyżej 240 jak by nie miała tej pary żeby żwawo

Przez internet tak jak mówisz, ciężko powiedzieć.  Kolega też nie miał żadnych adnotacji w dowodzie, a objawy takie same jak u Ciebie, odblokowanie kompa pomogło. Odezwij się du użytkownika Robot, może coś pomorze w tej kwestii. Red_icon_wink
_________________________________________________________________
https://www.youtube.com/watch?v=bYzVCaZ7pOc
2020-05-24, 06:52 PM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post
Robot Offline
ja tu tylko sprzątam ;P
***

Szczecin
RN22

Liczba postów: 362
Dołączył: Dec 2014
Reputacja: 9
#14
RE: R1 RN09 - jak przyśpieszają wasze R1
(2020-05-24, 06:52 PM)żaba napisał(a):
(2020-05-24, 05:15 PM)dziadzio20 napisał(a): ciężko powiedzieć czy jest zdławiona w dowodzie nic nie jest wbite do 200 leci pięknie duł ma mocny na 6 biegu powyżej 240 jak by nie miała tej pary żeby żwawo

Przez internet tak jak mówisz, ciężko powiedzieć.  Kolega też nie miał żadnych adnotacji w dowodzie, a objawy takie same jak u Ciebie, odblokowanie kompa pomogło. Odezwij się du użytkownika Robot, może coś pomorze w tej kwestii. Red_icon_wink
Pewnie to jest komp.na Mitsubishi Mariusz i tego nie ruszam - ktoś to robi, ale niestety nie ja...
(dopiero sterowniki na Denso, od modelu rn19-czyli od rocznika 2007 wzwyż)
Ps. rn12 też były blokowane na kompie - i odblokowanie polega na zupełnie czymś innym, stąd podejrzenie że tu będzie podobnie - ale to muszę sprawdzić sam zanim będzie to pewne - bo... rozumiem że rn09-2003r były na wtrysku ?


Wysłane z mojego S8 przy użyciu Tapatalka
2020-05-24, 08:30 PM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post
dziadzio20 Offline
Młody
**

Rzeszów
RN09

Liczba postów: 55
Dołączył: Jan 2012
Reputacja: 0
#15
RE: R1 RN09 - jak przyśpieszają wasze R1
(2020-05-24, 08:30 PM)Robot napisał(a): Pewnie to jest komp.na Mitsubishi Mariusz i tego nie ruszam - ktoś to robi, ale niestety nie ja...
(dopiero sterowniki na Denso, od modelu rn19-czyli od rocznika 2007 wzwyż)
Ps. rn12 też były blokowane na kompie - i odblokowanie polega na zupełnie czymś innym, stąd podejrzenie że tu będzie podobnie - ale to muszę sprawdzić sam zanim będzie to pewne - bo... rozumiem że rn09-2003r były na wtrysku ?


Wysłane z mojego S8 przy użyciu Tapatalka

Tak RN09 jest na wtrysku jutro zobaczę z jakiej firmy jest sterownik.
2020-05-24, 08:41 PM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post
Robot Offline
ja tu tylko sprzątam ;P
***

Szczecin
RN22

Liczba postów: 362
Dołączył: Dec 2014
Reputacja: 9
#16
R1 RN09 - jak przyśpieszają wasze R1
..przed chwilą sprawdziłem i ze zdjęć wynika że jest chyba na Denso , co dziwne bo w rn12 jest Mitsubishi , zresztą to niczego nie zmienia - zabawa w reflash zaczyna się od rocznika 2007 wzwyż niestety, "jeśli" ...to komputer, to musisz poszukać pewnego zestawu (będzie to chyba najlepsza i najtańsza opcja - ale tego musisz być pewien)

Wysłane z mojego S8 przy użyciu Tapatalka
2020-05-24, 09:13 PM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post


Dodatkowe informacje


Skocz do:

-->