od 3 biegu sie nie wkreca - RN19
Autor Wiadomość
NieUjety Offline
Majster
**

Łódź
RN19

Liczba postów: 73
Dołączył: Feb 2018
Reputacja: 0
#1
od 3 biegu sie nie wkreca - RN19
albo sie uda albo sie nie uda i to bedzie moj ostatni post tutaj Red_icon_wink

R1 z importu z Framcji w 2009r.wszystko pieknie ladnie tylko sie nie wkreca w oboty od 3-ciego biegu, Wiem ze sa blokowane francuzy, ale to blokada jest ustawiona od 3 biegu w zwyz? czy jak ? czy mam cos do wymiany?
Wczesniej pisalem o gumowaniu bo nie chciala z gazu isc na 2-gim biegu (dalej nie idzie), teraz z racji ze cieplej, zaczelo sie szybsze latanie i... zauwazylem ze CBR 600 F4 przy 200km/h idzie rowno ze mna prawie gdzie odkrecam na maks i mam problem ja dojsc... jedynka dwojka do odciecia mozna powiedziec zwawo, ale wbijam 3 i obroty ida jak by chcialy a nie mogly... do wgladu mam filmik takze ewentualnie wrzuce jak ktos by mial trop co moze byc nie tak  ale dla upewnienia bedzie musial film zobaczyc. 

Mam nadzieje ze ktos mi racjonalnie podpowie co i jak z tym fantem. Pzdr
2019-05-14, 08:14 AM
Strona WWW Szukaj Odpowiedz cytując ten post
żaba Offline
To co Nas kręci
*****

Ostrów Wlkp.
RN19

Liczba postów: 2,518
Dołączył: Sep 2010
Reputacja: 12
#2
RE: od 3 biegu sie nie wkreca - RN19
Z tego co mi wiadomo, to wszystkie motocykle we Francji nie mogą przekraczać 100 koni, tak jednak było do 2016 roku tutaj artykuł https://www.scigacz.pl/Francja,znosi,ogr...28539.html
Swojego czasu miałem kolesia co się tym zajmował, zwłaszcza R1 miał opanowane, jednak wyjechał na zachód i nie ma już kontaktu. Zapytaj może motokofeiny z forum ile by to kosztowało Red_icon_wink Kolega w Hondzie miał tak samo do 3 biegu w miarę ok później już był problem i do 240 km tylko się rozpędzała.
_________________________________________________________________
https://www.youtube.com/watch?v=bYzVCaZ7pOc
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2019-05-14, 09:32 AM przez żaba.)
2019-05-14, 09:30 AM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post
NieUjety Offline
Majster
**

Łódź
RN19

Liczba postów: 73
Dołączył: Feb 2018
Reputacja: 0
#3
RE: od 3 biegu sie nie wkreca - RN19
(2019-05-14, 09:30 AM)żaba napisał(a): Z tego co mi wiadomo, to wszystkie motocykle we Francji nie mogą przekraczać 100 koni, tak jednak było do 2016 roku tutaj artykuł https://www.scigacz.pl/Francja,znosi,ogr...28539.html
Swojego czasu miałem kolesia co się tym zajmował, zwłaszcza R1 miał opanowane, jednak wyjechał na zachód i nie ma już kontaktu. Zapytaj może motokofeiny z forum ile by to kosztowało Red_icon_wink Kolega w Hondzie miał tak samo do 3 biegu w miarę ok później już był problem i do 240 km tylko się rozpędzała.

no to tez akurat juz sie dowiedzialem tylko nie wiedzialem na jakiej zasadzie to jest czy na kazdym biegu czy wlasnie od ktoregos czy od jakiejs predkosci/obrotow czuc wlasnie roznice, no dzieki dzieki spytam Red_icon_smile
2019-05-14, 09:43 AM
Strona WWW Szukaj Odpowiedz cytując ten post
żaba Offline
To co Nas kręci
*****

Ostrów Wlkp.
RN19

Liczba postów: 2,518
Dołączył: Sep 2010
Reputacja: 12
#4
RE: od 3 biegu sie nie wkreca - RN19
Różnie z tym było, widziałem parę patentów na blokowanie Red_icon_wink Jednak jeden kolega miał tak w Hondzie, jak Ty piszesz, do 3 biegu w miarę ok później już zamulała Red_icon_wink
_________________________________________________________________
https://www.youtube.com/watch?v=bYzVCaZ7pOc
2019-05-14, 09:50 AM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post
NieUjety Offline
Majster
**

Łódź
RN19

Liczba postów: 73
Dołączył: Feb 2018
Reputacja: 0
#5
RE: od 3 biegu sie nie wkreca - RN19
tutaj wycinek klipu jak sie wkreca i idzie... 

https://youtu.be/EddJ0GbRQbw
2019-05-14, 11:33 AM
Strona WWW Szukaj Odpowiedz cytując ten post
yamalubisz Offline
Młody
**




Liczba postów: 51
Dołączył: Sep 2018
Reputacja: 0
#6
RE: od 3 biegu sie nie wkreca - RN19
ona nie idzie nawet na 2, teraz wiadomo czemu nie chciała isc na koło
2019-05-14, 03:43 PM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post
NieUjety Offline
Majster
**

Łódź
RN19

Liczba postów: 73
Dołączył: Feb 2018
Reputacja: 0
#7
RE: od 3 biegu sie nie wkreca - RN19
(2019-05-14, 03:43 PM)yamalubisz napisał(a): ona nie idzie nawet na 2, teraz wiadomo czemu nie chciała isc na koło

No nie do końca bo albo blokada albo coś się skończyło jedno z dwuch
2019-05-14, 04:38 PM
Strona WWW Szukaj Odpowiedz cytując ten post
martinprv Offline
Młody
**

Warszawa
RN19

Liczba postów: 12
Dołączył: Apr 2019
Reputacja: 0
#8
RE: od 3 biegu sie nie wkreca - RN19
napisz do MotoBelin na fb lepszego specjalisty od R1 nie znam ;-) możesz się powołać na mnie
2019-05-14, 05:01 PM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post
NieUjety Offline
Majster
**

Łódź
RN19

Liczba postów: 73
Dołączył: Feb 2018
Reputacja: 0
#9
RE: od 3 biegu sie nie wkreca - RN19
(2019-05-14, 05:01 PM)martinprv napisał(a): napisz do MotoBelin na fb lepszego specjalisty od R1 nie znam ;-) możesz się powołać na mnie

A co mi poradzi ? Odblokuje mi ja ??
2019-05-14, 06:38 PM
Strona WWW Szukaj Odpowiedz cytując ten post
A.S. Offline
HULK
*****

śląsk
GSX-RK8-RSV4`17

Liczba postów: 2,482
Dołączył: Nov 2015
Reputacja: 19
#10
RE: od 3 biegu sie nie wkreca - RN19
A w RN19 nie da się tak jak w RN22 odblokować z poziomu licznika ?
2019-05-15, 09:27 AM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post
NieUjety Offline
Majster
**

Łódź
RN19

Liczba postów: 73
Dołączył: Feb 2018
Reputacja: 0
#11
RE: od 3 biegu sie nie wkreca - RN19
(2019-05-15, 09:27 AM)A.S. napisał(a): A w RN19 nie da się tak jak w RN22 odblokować z poziomu licznika ?

niby sie da, robilem to, ale widac na filmie ze idzie jak idzie juz na 2 przymula a od 3mul tootalny
2019-05-15, 10:30 AM
Strona WWW Szukaj Odpowiedz cytując ten post
zybex Online
mistrz prostaków
***


K6 600 & RN22

Liczba postów: 150
Dołączył: Nov 2017
Reputacja: 0
#12
RE: od 3 biegu sie nie wkreca - RN19
We francuskich RN22 oprócz przestawienia z poziomu licznika trzeba było jakieś zworki w ogonie przepiąć.
2019-05-15, 09:54 PM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post
zybex Online
mistrz prostaków
***


K6 600 & RN22

Liczba postów: 150
Dołączył: Nov 2017
Reputacja: 0
#13
RE: od 3 biegu sie nie wkreca - RN19
Znalazłem





Tylko, że typ pod koniec wspomina, że trzeba najpierw jakieś kable w okolicach akumulatora pociąć. Chcesz to znajdę, wrzucę i przetłumaczę. Tylko mi zejdzie, bo w terenie jestem i z telefonu piszę.
2019-05-15, 10:36 PM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post
NieUjety Offline
Majster
**

Łódź
RN19

Liczba postów: 73
Dołączył: Feb 2018
Reputacja: 0
#14
RE: od 3 biegu sie nie wkreca - RN19
(2019-05-15, 10:36 PM)zybex napisał(a): Znalazłem





Tylko, że typ pod koniec wspomina, że trzeba najpierw jakieś kable w okolicach akumulatora pociąć. Chcesz to znajdę, wrzucę i przetłumaczę. Tylko mi zejdzie, bo w terenie jestem i z telefonu piszę.
No ta operację już robiłem, a z kablami to był film ale z R6 że pokazywali które się tnie a w r1 nie ma tej kostki co tam . Jak dasz radę to fajnie by było jeżeli to by załatwiło sprawę faktycznie chociaż coś mi się nie wydaje do końca.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2019-05-16, 06:36 AM przez NieUjety.)
2019-05-16, 06:31 AM
Strona WWW Szukaj Odpowiedz cytując ten post
zybex Online
mistrz prostaków
***


K6 600 & RN22

Liczba postów: 150
Dołączył: Nov 2017
Reputacja: 0
#15
RE: od 3 biegu sie nie wkreca - RN19




Wg powyższego filmu działa dla R6 i R1. Nie wiem czy potrzebne Ci tłumaczenie, bo w sumie widać co koleżka robi.

Edyta: piszesz, że w R1 nie ma tej kostki. Jeśli tak to nie pomogę, bo w RN22 jest ten żyroskop, a jak w starszych modelach to wygląda, to nie wiem. Nie znalazłem też innych filmów na ten temat.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2019-05-16, 07:49 AM przez zybex.)
2019-05-16, 07:41 AM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post
NieUjety Offline
Majster
**

Łódź
RN19

Liczba postów: 73
Dołączył: Feb 2018
Reputacja: 0
#16
RE: od 3 biegu sie nie wkreca - RN19
(2019-05-16, 07:41 AM)zybex napisał(a):



Wg powyższego filmu działa dla R6 i R1. Nie wiem czy potrzebne Ci tłumaczenie, bo w sumie widać co koleżka robi.
no wlasnie o tym mowilem, pokazuje na przykladzie r6 a w r1 nie widze nigdzie takowej kostki jak na filmie
2019-05-16, 07:45 AM
Strona WWW Szukaj Odpowiedz cytując ten post
zybex Online
mistrz prostaków
***


K6 600 & RN22

Liczba postów: 150
Dołączył: Nov 2017
Reputacja: 0
#17
RE: od 3 biegu sie nie wkreca - RN19
A gdzie w Rn 19 masz czujnik położenia motocykla?

Edyta:



(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2019-05-16, 07:55 AM przez zybex.)
2019-05-16, 07:50 AM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post
NieUjety Offline
Majster
**

Łódź
RN19

Liczba postów: 73
Dołączył: Feb 2018
Reputacja: 0
#18
RE: od 3 biegu sie nie wkreca - RN19
(2019-05-16, 07:50 AM)zybex napisał(a): A gdzie w Rn 19 masz czujnik położenia motocykla?

Edyta:



To czujnik położenia mam ciąć ? Haha jak bym wiedział to bym sam poszukał i znalazł ale no FR nie rozumiem hahaha
2019-05-16, 07:58 AM
Strona WWW Szukaj Odpowiedz cytując ten post
zybex Online
mistrz prostaków
***


K6 600 & RN22

Liczba postów: 150
Dołączył: Nov 2017
Reputacja: 0
#19
RE: od 3 biegu sie nie wkreca - RN19
Mój błąd. Założyłem, że widziałeś jak koleś odłączał tą kostkę od "żyroskopu" (było widać UP na tym czarnym plastiku).
2019-05-16, 10:11 AM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post
NieUjety Offline
Majster
**

Łódź
RN19

Liczba postów: 73
Dołączył: Feb 2018
Reputacja: 0
#20
RE: od 3 biegu sie nie wkreca - RN19
(2019-05-16, 10:11 AM)zybex napisał(a): Mój błąd. Założyłem, że widziałeś jak koleś odłączał tą kostkę od "żyroskopu" (było widać UP na tym czarnym plastiku).

Mniejsza wiadomo już co i jak to podzialam tylko że sam napisał że jest w trakcie testowania tego i nie ma żadnego editu czy działa faktycznie czy nie bo w fjr ten myk nie działał
2019-05-16, 11:17 AM
Strona WWW Szukaj Odpowiedz cytując ten post


Dodatkowe informacje


Skocz do:

-->